Tüm HABERLER
  • ESSİAD Semineri

ME322 Isı-Akış Mühendisliği dersi kapsamında Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'nin (ESSİAD) T.C. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen "Okuldan işe projesi" kapsamında iklimlendirme sektörü tanıtımı yapmak üzere ESSİAD genel sekreteri Aylin Gel, Kliterm firmasından Ali Büyükyıldız, Coşgun Furkan firmasından Özay Ervardar Bilgici ve Hüseyin Alparslan'ı konuk ettik. Bölümümüze verdikleri katkı için kendilerine teşekkür ederiz.

• Dr. Erman ÜLKER'e Veda Yemeği

Bölümümüz Termodinamik Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak hizmet veren Erman ÜLKER’in İnşaat Mühendisliği Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atanması sebebiyle veda yemeği düzenlendi. Bu aynı zamanda aramıza yeni katılan araştırma görevlilerimiz Asil AYAZ ve Dilek ATİLLA için de hoşgeldin yemeği oldu. Dr. Erman ÜLKER’e bölümümüze sunmuş olduğu hizmetler ve kattığı değerler için teşekkür eder, yeni görevinde başarılar dileriz.

• ME101 Makina Mühendisliğine Giriş Dersi

ME101 Makina Mühendisliğine Giriş dersi kapsamında Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) İzmir İl Komitesi bölümümüzü ziyaret etti. Tesisat Mühendisliği kavramının tanıtıldığı ve Tesisat sektörünün kapsamı ve bu alandaki iş imkanları ile çalışma şartlarının tanıtıldığı toplantıya Bölümümüz 1. ve 4. Sınıf öğrencileri katıldılar. TTMD’ye verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ederiz.

• Bias Mühendislik Ltd.Şti. den proje ve uygulama mühendisi

Yiğit Çelik    "Hesaplamalı Mühendislik ve Uygulamaları" konulu bir seminerde İKÇÜ Makine Mühendisliği öğrencileriyle bir araya geldi. 4. Sınıf "Outline of Mechanical Engineering"  dersi kapsamında gerçekleştirilen seminerde Makine Mühendisliği alanında kullanılan en yaygın ve güncel sonlu elemanlar yazılımları ve limitleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Çelik, son bölümde öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak konusmasını tamamladı. Sayın Yiğit Çelik ve Bias Mühendislik Ltd.Şti.  ye katkılarından dolayı İKÇÜ Makine Mühendisliği Bölümü olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.

• X-Gen firması kurucu ortağı İskender Kökey

Renewable Energy dersi kapsamında X-Gen firması kurucu ortağı İskender Kökey’i konuk ettik. Rüzgar enerjisi konusunda güncel bilgileri paylaştığı konuşması için kendisine teşekkür ederiz.

• BOSCH Termoteknik firmasından Dr.Caner Şenkal

BOSCH Termoteknik firmasından Dr.Caner Şenkal,  İKÇÜ Makine  Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. Ar-Ge, Mühendislik Tasarım, Analiz, yurt dışı lisansüstü eğitim konularında tecrübe ve birikimlerini paylaşan Dr. Şenkal, seminer sonunda öğrencilerden gelen farklı soruları ve staj olanaklarını değerlendirdi. Sayın Şenkal'a ve BOSCH Termoteknik firması'na katkılarından dolayı Bölümümüz ve öğrencilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Toplam 6