Tüm HABERLER
  • ME 412, ME 414, ME 416 dersleri kapsamında yapılanan poster sunumu ödülleri

Makina Mühendisliği öğrencilerinin son dönem aldıkları ME 412 Thermal and Fluid Design Applications, ME 414 Mechanical Design Applications  ve ME 416 Robotics and Control Design Applications   dersleri kapsamında hazırladıkları posterlerin bölüm öğretim üyeleri tarafından değerlendirmesi sonucunda ilk üç dereceye girerek ödüle layık görülen öğrenciler ve projeleri aşağıdaki gibi listelenmiştir. 1.  “Real Time RBM Tracking by Using Camera Based System to be Utilized in Brain Biopsy Part II & Design and Prototyping of a Robot Manipulator that will be Utilized in Brain Biopsy Part II” Ozan Emre AĞBAŞ Berkehan DALKILIÇ Emin Burak GEZER Didem GÜZİN Seda ÖZBEK Tuğrul USLU (Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Erkin GEZGİN)   2. “Design and Simulation of a Model Plane Operating with Magnus Effect” S. Fatih KIRMIZIGÖL (Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Sercan ACARER)   3. “On the Flow Over Confined Cylinders” Haydar Anıl DEMİRHAN Çağatay DOĞAN Büşra KAYA Göksenin VİRAN (Danışman: Dr. Öğr. Üyesi  Umut CEYHAN)

• İZMİR GAZ SEMİNERİ

24 Mayıs Perşembe saat 10:30-12:30 arasında İzmir Gaz firması tarafından Makine mühendisliği öğrencilerine yönelik teknik iş mülakatları, doğalgaz sistemleri, mühendislik sistemleri konularında bir eğitim verilmiştir.

• Eneko firmasına teknik gezi

ME322 Isı-Akış Mühendisliği dersi kapsamında Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'nin (ESSİAD) düzenlediği T.C. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen "Okuldan işe projesi" kapsamında ESSİAD genel sekreteri Aylin Gel’in de katılımıyla  Eneko firmasına teknik gezi gerçekleştirilmiştir. Bölümümüze verdikleri katkı için kendilerine teşekkür ederiz.

• ALFA-NORM SEMİNERİ

Makine Mühendisliği Bölümü “ME462 Outline of Mechanical Engineering” dersi kapsamında "ALFA-NORM firması Ege Bölge Müdürü Sn.Yusuf ONARAN  tarafından; i)kaynak mühendisliği  ii)sektörün mühendislerden beklentileri, iii) Kaynak mühendisliği uzmanlık sertifikaları iv)Mezuniyet öncesi okuldan alınması gereken mühendislik kazanımları, vb. konularda öğrenci odaklı bir seminer gerçekleştirilmiştir".

• ESSİAD Semineri

ME322 Isı-Akış Mühendisliği dersi kapsamında Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'nin (ESSİAD) T.C. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen "Okuldan işe projesi" kapsamında iklimlendirme sektörü tanıtımı yapmak üzere ESSİAD genel sekreteri Aylin Gel, Kliterm firmasından Ali Büyükyıldız, Coşgun Furkan firmasından Özay Ervardar Bilgici ve Hüseyin Alparslan'ı konuk ettik. Bölümümüze verdikleri katkı için kendilerine teşekkür ederiz.

• Dr. Erman ÜLKER'e Veda Yemeği

Bölümümüz Termodinamik Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak hizmet veren Erman ÜLKER’in İnşaat Mühendisliği Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atanması sebebiyle veda yemeği düzenlendi. Bu aynı zamanda aramıza yeni katılan araştırma görevlilerimiz Asil AYAZ ve Dilek ATİLLA için de hoşgeldin yemeği oldu. Dr. Erman ÜLKER’e bölümümüze sunmuş olduğu hizmetler ve kattığı değerler için teşekkür eder, yeni görevinde başarılar dileriz.

• ME101 Makina Mühendisliğine Giriş Dersi

ME101 Makina Mühendisliğine Giriş dersi kapsamında Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) İzmir İl Komitesi bölümümüzü ziyaret etti. Tesisat Mühendisliği kavramının tanıtıldığı ve Tesisat sektörünün kapsamı ve bu alandaki iş imkanları ile çalışma şartlarının tanıtıldığı toplantıya Bölümümüz 1. ve 4. Sınıf öğrencileri katıldılar. TTMD’ye verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ederiz.

Toplam 7